Sürdürülebilir Havacılık Araştırmaları Çalıştayı (19-20 Nisan 2018)

SARES & Atılım Üniversitesi

Sürdürülebilir Havacılık Araştırmaları Çalıştayı

19-20 Nisan 2018 / Atılım Üniversitesi / Ankara

İnsanın uçma hayalinin gerçekleşmesi ve günümüzde ses üstü hızlarda, emniyetli uçuşlar yapılabilmesi, sayısız bilim insanının, araştırmacının, maceraperestin emekleri, çabaları, cesaretleri sayesinde olmuştur. Bu süreç içerisinde, başarılar kadar başarısızlıklar, hayal kırıklıkları ve kazalar yer almıştır. Havacılık sektörü; her zaman başarısızlıklardan ders almayı bilmiş, her kazanın sebeplerini sonuçlarını en ince detayına kadar araştırmış ve bir sonraki hava aracının tasarımında, üretiminde ve kullanımında aranması gereken emniyet kriterlerini sürekli genişletmiştir.

Ülkemizde havacılık alanında sarf edilen emekleri anmak, karşılaşılan zorluklardan ders almak ve elde edilen başarıları genç nesillerle paylaşarak tarihe bir not düşebilmek amacıyla; 19-20 Nisan 2018 tarihlerinde, Atılım Üniversitesi ev sahipliğinde, Sürdürülebilir Havacılık Araştırmaları Derneği ve Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu işbirliğinde “Türk Havacılığında Başarı Hikayeleri” temasıyla bir çalıştay düzenlenmiştir.

SARES (Sustainable Aviation Research Society) Sürdürülebilir Havacılık Araştırmaları Derneği, sürdürülebilir havacılık konusunda uluslararası sempozyum ve çalıştay düzenleyen, dergi çıkaran ve bu alanda çalışmaları destekleyen bir dernektir. Yılda bir kere Sürdürülebilir Havacılık Çalıştayı düzenlemektedir.

Çalıştayımıza katılmak için http://sares.org/sares-calistay-2018-kayit-formu/ adresindeki katılım formunu doldurmanızı rica ederiz. Katılım ücretsizdir.

Saygılarımla

Prof. Dr. Nafiz ALEMDAROĞLU